Olvasónapló

 2012.08.19. 21:52

Nem szokásom könyvekről írni, de ezt most olyan, amiről mindenképpen szeretnék. Már csak a blog fő témája miatt is.

E.L.James: A szürke ötven árnyalata c. könyvről van szó (láttam, van már film is belőle, legalábbis előzetest már láttam, érdekes lenne megnézni).

Sok ellentétes véleményt lehet olvasni a könyvről. Az én érzéseim is kicsit ambivalensek. Egy biztos: nagyon nehezen tudtam lerakni, szinte együltőhelyemben elolvastam, mert nagyon lebilincselően van megírva. A téma: BDSM. Így leírva nem is tűnik olyan durvának. Pedig nyilván az, ha fájdalommal jár. A könyv első felében igazából nincsenek olyan részek, ami tőlem nagyon távol állna, kimondottan izgatóan vannak leírva a szeretkezések (vagy inkább dugások), és teljesen vállalhatók. A második felében jönnek a durvább dolgok, de azok is úgy vannak megírva, hogy teljesen vállalhatónak tűnnek. Aztán persze ha jobban elgondolkodom rajta, és magam elé képzelem, máris nem annyira vállalhatók :).

Nem egészen két nap alatt ledaráltam a könyvet (hamarabb is ment volna, ha nincs közben más dolgom is). Közben sok minden megfordult a fejemben. Azt hiszem, érthető, hogy néhány résznél bizony kellőképpen felizgultam olvasás közben. Elvégre gyakorlatilag pornóregényről beszélhetünk. Egyébként pedig az jutott eszembe közben, hogy talán nem ártana kicsit beszélgetni a férjemmel arról, hogy milyen dolgokat szeretnék kipróbálni, vagy mi az, ami egyáltalán megfordul a fejemben, hogy izgató lehet. (Nem, a BDSM nem izgat, nem erről van szó.) Szóval az, amit mondtak páran a regényről, hogy nyitottabbá tesz, talán igaz. Én eddig is nyitott voltam, tehát ez nem változott. Csak annyi történt, hogy elképzelhetőnek tartom, hogy beszéljek ezekről a dolgokról. Lehet, hogy működne a dolog, talán megérne egy próbát. Ha megtörténik, majd beszámolok róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://azentitkaim.blog.hu/api/trackback/id/tr425160956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enkimas 2012.08.23. 18:00:03

Hol láttad a filmet? Én úgy tudom, hogy csak a szereplők keresése van folyamatban.

Ismeretlen_129076 2012.08.26. 13:34:06

Nem láttam, csak egy-két klipet, amelyek közül volt, ami kimondottan előzetesnek tűnt. Nem néztem utána, hol tartanak, de nekem nagyon úgy tűnt, hogy már vannak szereplők. Bár igazából el nem tudom képzelni, hogy lehet úgy leforgatni ezt a filmet, hogy vállalható legyen.
süti beállítások módosítása