Jó próbálkozás

 2014.03.12. 20:26

Klasszikus csalás célpontja lettem. Nem mondom, hogy áldozata, mert ahhoz túlságosan észnél vagyok, és már egy ideje gyanús dolgok sorozatát fedeztem fel, és szépen összeraktam a képet, előre tudtam, mi lesz a következő lépés, meg sem lepődtem a mai levélen. De leírom az egészet sorjában. 

Vagy fél éve kezdődött, kedves udvarló levelekkel. Amerikai fehér férfi, mérnök ember, egy gyerekkel, özvegy. Elkezdtünk levelezni, kicsit szkeptikus voltam, de adtam egy esélyt neki és magamnak is. Voltak kisebb hullámvölgyek, de annyira kitartó volt, hogy mindig ment tovább a dolog. Néhány hónapja Afrikában vállalt munkát, kb. fél éves projekt azt mondta, ha ott végez, jön hozzám és milyen boldogok leszünk együtt. "Hiszem ha látom", de hagytam, hadd lelkesedjen, ki tudja, akár még igaz is lehet. Karácsony környékén beszélt egy támadásról, ami a szállodájában érte, és ami után pár napot kórházban töltött, kirabolták. Nem kért semmit, sőt, azt mondta, elküldi nekem a csekket, amit a megbízójától kap. Nem akartam, nem is küldte. Múlt héten lebukott az internetről szedett szerelmes levelekkel, jó pár napig nem szóltam hozzá, aztán váltottunk pár szót. Úgy tűnik, gyorsítani akart a dolgon, nem akarta kockáztatni, hogy újra kiakadok rá. Ma megírta, hogy végzett a projekttel, megkapta a pénzét, két héten belül jön hozzám. De a pénzét nem akarja ő szállítani, mert nem akar rablás áldozatává válni újra. Ezért úgy döntött, elküldi nekem a 750.000 dollárt (!) egy ENSZ diplomatával, olyan csomagban, amiről nem látszik, mi van benne, a diplomata sem fogja tudni. Megadta a nevét, e-mail címét (hotmailes cím!), hogy küldjek egy e-mailt az adataimmal (pontos lakáscím, oda hozzák a csomagot), fényképpel. 

Visszaírtam neki, hogy jó próbálkozás, de ne nézzen hülyének, felejtsen el. Azóta semmi reakció. Nem tudom, mit akart ezzel, kiraboltatni, vagy kábszert küldeni a csomagban, vagy esetleg rám fogni, hogy megloptam. Fogalmam sincs, és nem is fogom megtudni soha. 

Folyamatban van egy másik dolog, ami még nem biztos, hogy csalás, de egyre inkább úgy érzem az. Ha az is lezárul (most már kivárom, mi lesz a vége, nem buktatom le időnek előtte), azt is elmesélem. 

Hihetetlen, milyen trükköket alkalmaznak egyesek és belegondolva, simán hihetők a dolgok, ha megfelelő személyt találnak célpontként. Azaz 40 körüli magányos nőt, aki befolyásolható és nagyon szeretne szeretve lenni. Simán elhiszi a dolgokat, hiszen gyönyörű szerelmes leveleket írnak és boldog életet ígérnek (nagy házat, közös gyereket). Fényképet persze küldenek, de a webcamera valahogy sosem működik. Létezik, és úgy tűnik, használni is akarja, de sosem megy. Ki tudja, kinek a fényképeivel próbálkozik. 

Címkék: afrikai csalás

süti beállítások módosítása