aranyfonál

 2011.10.14. 11:09

A barátság egy aranyfonál, amely ha elszakad, megkötni ugyan meg lehet, de a csomó megmarad.

Én most tesztelem ezt az aranyfonalat. Tényleg megmarad az a csomó? És ha igen, mekkora lesz?

Megírtam azt az e-mailt, és választ is kaptam rá. Meglepően kedveset, mintha minden nap azt várta volna, mikor írok. És lehet, hogy tényleg azt várta. Meglátjuk, mi lesz ebből. Marad a barátság? Változik? Vagy már vége? Nem tudom, egyelőre örülök, hogy így van.

vidék

 2011.10.13. 11:10

Munkámból adódóan sokat járok vidékre, 2-3 napokra. Ez persze 1-2 éjszakás ott alvásokat is jelent. Minden vidéki út előtt megkérdezem K.P.-t, nem jön-e velem/utánam, pedig tudom, hogy ez nagyjából a lehetetlen kategória, megvalósíthatatlan. Mégis mindig reménykedem, hogy egyszer komolyan mondja, hogy "de igen, megyek". Számomra az lenne a kapcsolatunk csúcsa, ha egyszer együtt ébredhetnénk egy együtt töltött éjszaka után, de ez a vágyam valószínűleg soha nem fog bekövetkezni. Eddigi életem során sem valósult meg soha, mert hajnalban mindig vissza kellett somfordálnom a szobámba, hogy a szobatársaim ne vegyenek észre semmit. Ezeken a vidéki utakon nincs szobatársam, nem kellene hajnalban somfordálni, nyugisan lehetne együtt ébredni. Kár, hogy van egy csomó más akadályozó tényező, ami miatt erről a vágyamról le kell mondanom.

morgás, gondolkodás

 2011.10.11. 11:10

A helyi iparűzési adóval voltak problémáim az elmúlt hetekben. Kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy nem jól töltöttem ki, de nem került ki számomra, mit rontottam el. Így hát felhívtam őket, de az ügyintéző hölgy sem tudta megmondani, azt mondta, utánanéz. Megtette, kiküldte az adóbevallás másolatát és megírta, melyik sor a hibás. Oké, így már értem. Akkor jöhet a javítás. Az eredetit elektronikusan küldtem be, gondoltam, menni fog ez a javítással is. Hát nagyjából negyedszerre sikerült. És közben csak néztem, hogy lehet hibás az adóbevallás, amikor azokat a sorokat automatikusan tölti? Aztán kiderült a turpisság, a kitöltött nem küldhető el elektronikusan. Egy másik változatot kellett kitölteni, az meg nem töltötte automatikusan azokat a bizonyos sorokat. Nagy nehezen megoldottam a dolgot, közben persze hosszú perceket vártam a le- és feltöltésekre. De végül sikerült.

A gondolkodás pedig egy régi barátsággal kapcsolatos, amiről itt már írtam többször is, és ami lassan két éve megszakadt. A közel két év alatt ma először merült fel bennem komolyan a gondolat, hogy újra fel kéne venni talán a kapcsolatot? Esetleg egy érdeklődő e-mail nem ártana. De ki tudja, mi lenne a reakció? Akarom-e én azt? Majd még gondolkodom.

az én csillagom

 2011.10.10. 12:11

(Rigel) Erős és csillogó ez a csillag, mely szenvedéllyel ajándékoz meg téged. Fontos számodra, hogy állandóan tevékeny legyél, és másokért tehess valamit és boldog vagy, ha segítségeddel valaki elért valamit. Nagy szükséged van azonban a pozitív visszajelzésre. Nem hálát, csupán egy köszönömöt, egy mosolyt, pár szót akarsz cserébe. Ha ezt nem kapod meg, elkeseredsz. A szerelemben erőteljesen megmutatkozik szenvedélyes éned, a mindent vagy semmit elve szerint működsz.

süti beállítások módosítása