Side by side

 2009.12.04. 21:21

Szőrtelenítés

 2009.11.30. 10:09

Nagyon utálom azt, aki elindította ezt a divatot: nő nem lehet szőrös. Mert ugye az őskorban a nőknek is praktikus oka volt szőrösnek lenni, és sajnos a szőr akkor is nő, ha nincs rá szükség. Néha úgy érzem, kissé túllihegik ezt a dolgot, persze nem a férfiak, mert nekik sokszor mindegy, hanem a többi nő. Ha véletlenül úgy adódik, hogy nem sikerült szőrteleníteni, úgy néznek egymásra a nők, mintha a másik az űrből jött volna, vagy minimum büdös és mosdatlan lenne. Pedig nem.

Sajnos én is elég szőrös vagyok, ami nem lenne olyan nagy baj, ha szőke lennék. De mivel sötétbarna hajam van, ezért látványos a szőr, ami van a lábamon, karomon, hónaljamban. A szőrtelenítés gond, akárhogy is nézzük. Milyen módszerek vannak?

Van pl. a kozmetikus a gyantával. Én ezt szeretem a legjobban, mert a legkevésbé macerás és egyáltalán nem fáj annyira, mint sokan mondják. Viszont drága, nem is kicsit. Tehát nem mindig jut rá.

Ha nem jut rá, akkor jön az itthoni módszer: a borotválás. Mert hogy én itthon nem húzkodok magamról mindenféle gyantacsíkokat, az biztos. A szőrtelenítő krémeket utálom, büdösek és nem is működnek igazán jól. Epiláló gépet ilyen mennyiségnél nem érdemes használni, pár szál szőrnél esetleg. De nekem sajnos a karom is szőrös, és ráadásul az a legérzékenyebb, így a gép is kilőve. A borotva is érdekes dolog, mert sokáig nem szerettem azt sem. Ugyanis egy aránylag hagyományos borotvával csúnyán meg tudja vágni magát az ember, ahhoz meg még borotvahab is kell, így csak akkor használtam, ha muszáj volt, hónaljban. Rátaláltam viszont a tökéletes megoldásra: a 2 in 1 borotvára, amire rá van applikálva egy párnácska, amiből víz hatására jön ki a hab, ami egyúttal balzsam is. Ezzel nyugodtan megborotválhatom minden testrészemet - igen, még az intim részt is. Amíg ez a borotva nem volt, én oda nem mertem nyúlni, féltem, hogy megvágom. Azóta simán megcsinálom magamnak (addig a párom csinálta, ha arra volt ingerenciája). 

Persze a borotva is macerás. Ahogy egyszer egy táborban feltették a kérdést a lányoknak: "miért jó nőnek lenni?". A válaszok között szerepelt: "mert nem kell borotválkozni". Aztán feltették a másik kérdést: "miért rossz nőnek lenni?". A válasz: "mert kell borotválkozni". Sajnos ez így igaz. Na nem a férfiak miatt kell. Én eddig szinte kivétel nélkül olyan pasikkal találkoztam, akiknek mindegy volt. Azt mondták, örülnek, ha szőrtelen vagyok, de nem utálják, ha szőrös. Az ilyen hozzáállás esetén szívesebben teszek a szőr ellen :).

Legszívesebben amúgy a lézeres szőrtelenítést próbálnám ki, de ahhoz olyan mennyiségű pénz kell, ami egyelőre csak álom. Talán majd egyszer. 

süti beállítások módosítása